Kuře marilena recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 kostky eidam 2-3 ks kuřecí prsa podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 4 lžíce máslo 0 l mléko 5 lžic kečup 3 lžíce hladká mouka 5 lístků čerstvá bazalka
Postup Kuře marilena recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso očistíme a pokrájíme ho na malé kousky (asi jako na čínu). Maso dáme na pánev a osmažíme ho. Nemusí být dozlatova, stačí, když bude hotové, protože se bude potom zapékat.
Když se nám maso smaží, můžeme si sýr nakrájet na kostičky o rozměrech asi 1,5 x 1,5 cm. Maso i sýr dáme do zapékacích misek tak, aby bylo všeho zhruba stejně.
Pokud doma nemáte malé zapékací misky, můžete zkusit použít i velkou, do které dáte všechno maso i sýr. Bešamel ale uděláme hustší, aby se pokrm lépe nakládal na talíře.
Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Vytvoříme tak světlou jíšku. Do jíšky přidáme mléko a mícháme, dokud celá omáčka nezhoustne. Dále přidáme kečup a potom by měl mít bešamel asi lososovou barvu a jemnou nasládlou chuť. Nakonec podle chuti přidáme mletý černý pepř, sůl, bazalku a dobře promícháme.
Bešamelem zaléváme maso a sýr v zapékacích miskách. Následně vše vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na asi 200 °C. Není potřeba déle, vše je hotové. Necháme na povrchu zezlátnout.
Kuře marilena opatrně vyndáme z trouby a podáváme s pečivem.