Kuře marilena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky eidam
2-3 ks kuřecí prsa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
4 lžíce máslo
0 l mléko
5 lžic kečup
3 lžíce hladká mouka
5 lístků čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a pokrájíme ho na malé kousky (asi jako na čínu). Maso dáme na pánev a osmažíme ho. Nemusí být dozlatova, stačí, když bude hotové, protože se bude potom zapékat.

  2. Když se nám maso smaží, můžeme si sýr nakrájet na kostičky o rozměrech asi 1,5 x 1,5 cm. Maso i sýr dáme do zapékacích misek tak, aby bylo všeho zhruba stejně.

  3. Pokud doma nemáte malé zapékací misky, můžete zkusit použít i velkou, do které dáte všechno maso i sýr. Bešamel ale uděláme hustší, aby se pokrm lépe nakládal na talíře.

  4. Připravíme si bešamel. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Vytvoříme tak světlou jíšku. Do jíšky přidáme mléko a mícháme, dokud celá omáčka nezhoustne. Dále přidáme kečup a potom by měl mít bešamel asi lososovou barvu a jemnou nasládlou chuť. Nakonec podle chuti přidáme mletý černý pepř, sůl, bazalku a dobře promícháme.

  5. Bešamelem zaléváme maso a sýr v zapékacích miskách. Následně vše vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na asi 200 °C. Není potřeba déle, vše je hotové. Necháme na povrchu zezlátnout.

  6. Kuře marilena opatrně vyndáme z trouby a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!