Kuře na hořčici a marmeládě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce francouzská hořčice 1 sklenice moravanka 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce kremžská hořčice 2 lžíce rybízová marmeláda 1 ks kuře (1,5 kg)
Postup Kuře na hořčici a marmeládě recept
Postup přípravy receptu
-
Z hořčic a marmelády připravíme směs na potření masa.
Kuře rozporcujeme asi na šest dílů, osolíme a touto směsí potřeme. Urovnáme do pekáče, do kterého jsme předem připravili moravanku i s nálevem. Kdo nemá rád ostřejší, nálev nahradí vodou.
Kuře na hořčice a marmeládě dáme do trouby a při 200 °C
pečeme odkryté asi 1,5 hodiny. Kuře během pečení často poléváme.
Vhodnou přílohou ke kuřeti na hořčici a marmeládě jsou brambory na všechny způsoby.