Kuře na hořčici a marmeládě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce francouzská hořčice
1 sklenice moravanka
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce kremžská hořčice
2 lžíce rybízová marmeláda
1 ks kuře (1,5 kg)

Postup přípravy receptu

  1. Z hořčic a marmelády připravíme směs na potření masa.

  2. Kuře rozporcujeme asi na šest dílů, osolíme a touto směsí potřeme. Urovnáme do pekáče, do kterého jsme předem připravili moravanku i s nálevem. Kdo nemá rád ostřejší, nálev nahradí vodou.

  3. Kuře na hořčice a marmeládě dáme do trouby a při 200 °C

  4. pečeme odkryté asi 1,5 hodiny. Kuře během pečení často poléváme.

  5. Vhodnou přílohou ke kuřeti na hořčici a marmeládě jsou brambory na všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!