Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 větvičky rozmarýn
1 lžíce olivový olej
2 ks kuřecí prsa
250 g čerstvé žampiony
podle chuti
sůl
omáčka
300 ml voda
2 lžíce kečup
2 lžíce med
1 kostka houbový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa vcelku očistíme, osolíme a z obou stran osmažíme dozlatova na kapce olivového oleje (pokud použijeme moc oleje, omáčka bude těžko houstnout) a dáme stranou. Do pánve vhodíme žampiony i nasekaný rozmarýn (množství podle chuti) a smažíme dozlatova.

  2. Ve větším hrnku teplé vody si rozmícháme kečup, med a rozdrobenou kostku vývaru (houbového, popřípadě kuřecího). Maso vrátíme na pánev, zalijeme vzniklou směsí a na mírném ohni necháme asi 20 minut probublávat, aby maso změklo a vývar se vyvařil v omáčku.

  3. Je vhodné použít čerstvý rozmarýn, který celé jídlo provoní. Avšak místo něj je možné použít i sušený nebo jej lze nahradit tymiánem.

  4. Kuře na houbách s rozmarýnovo-medovou omáčkou podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory s rozmarýnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!