Kuře na paprice podle Marti recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 lžíce cukr krupice
6 ks kuřecí prsa
7 lžic hladká mouka
2 ks střední cibule
2 lžíce mletá sladká paprika
1 l voda nebo vývar
60 g máslo na jíšku
200 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, osmahneme ji. Když cibulka zezlátne, zasypeme ji paprikou a necháme chviličku zpěnit, aby nezhořkla. Na cibulku s paprikou naskládáme osolená kuřecí prsa, podlijeme trochou vody nebo vývaru a necháme asi 10 minut dusit, aby maso pustilo šťávu

  2. Mezitím uděláme světlou jíšku z másla a mouky. Maso vyjmeme z hrnce a z omáčky scedíme kousky cibule. Ty vyhazuji, ale kdo to má rád, může je v omáčce rozmixovat. Přidáme jíšku, je potřeba rychle míchat, aby se neudělaly žmolky, přilijeme smetanu. Maso dáme zpět a ještě necháme omáčku cca 15 minut probublávat za občasného promíchání, aby se nepřichytila ke dnu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme

  3. Jako přílohu ke kuřeti na paprice podle Marti podáváme houskový knedlík nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!