Kuře po arménsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
150 g máslo
petrželka
1 kg kuře
250 g kroupy
mletá skořice
kořenová zelenina
mletý černý pepř
příloha
250 g cibule
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme na menší kousky.

  2. Vývar scedíme a vlijeme do pekáče nebo litinového kastrolu. Přidáme pokrájené maso, předem namočené kroupy, mírně přisolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Množství vývaru redukujeme tak, aby se kroupy uvařily a pokrm měl konzistenci rizota. Proto dáme vývaru raději méně a v průběhu dušení podle potřeby přidáme.

  3. K hotovému kuřeti po arménsku, který posypeme cibulí osmaženou na oleji dozlatova a ozdobíme petrželkou, podáváme zvlášť rozpuštěné máslo, ve kterém jsme rozmíchali skořici. Rozpuštěným máslem se porce kuřete polévají.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!