Kuře po arménsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 150 g máslo petrželka 1 kg kuře 250 g kroupy mletá skořice kořenová zelenina mletý černý pepř příloha 250 g cibule olivový olej
Postup Kuře po arménsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme na menší kousky.
Vývar scedíme a vlijeme do pekáče nebo litinového kastrolu. Přidáme pokrájené maso, předem namočené kroupy, mírně přisolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Množství vývaru redukujeme tak, aby se kroupy uvařily a pokrm měl konzistenci rizota. Proto dáme vývaru raději méně a v průběhu dušení podle potřeby přidáme.
K hotovému kuřeti po arménsku, který posypeme cibulí osmaženou na oleji dozlatova a ozdobíme petrželkou, podáváme zvlášť rozpuštěné máslo, ve kterém jsme rozmíchali skořici. Rozpuštěným máslem se porce kuřete polévají.