Kuře po burgundsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 porce česnek - - sůl 150 g máslo 500 g rajčata - - tymián - - rozmarýn 1 ks kuře 2 lžíce mouka hladká 0 l vývar kuřecí - - pepř mletý bílý 0 l víno červené 50 g slanina anglická 1 ks list bobkový 2 ks cibule červená
Postup Kuře po burgundsku recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a části nasekaných bylinek si připravíme bylinkové máslo. Kuře zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a naplníme bylinkami a sekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč, pod kůži na prsou vetřeme a na zbytek kuřete poklademe kousky bylinkového másla, obložíme rajčaty a dáme péci. Hotové kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme vyvařit. Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.