Kuře po burgundsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 porce česnek
- - sůl
150 g máslo
500 g rajčata
- - tymián
- - rozmarýn
1 ks kuře
2 lžíce mouka hladká
0 l vývar kuřecí
- - pepř mletý bílý
0 l víno červené
50 g slanina anglická
1 ks list bobkový
2 ks cibule červená

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a části nasekaných bylinek si připravíme bylinkové máslo. Kuře zvenku i zevnitř osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou a naplníme bylinkami a sekaným česnekem. Kuře vložíme na pekáč, pod kůži na prsou vetřeme a na zbytek kuřete poklademe kousky bylinkového másla, obložíme rajčaty a dáme péci. Hotové kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme vyvařit. Kuře naporcujeme a podáváme s přecezenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!