Kuře po ďábelsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marináda
česnek
2 dl olej
pepř
kari koření
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo
kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso naporcujeme, můžeme stáhnout kůži. Osolíme, dáme do zapékací mísy a vložíme i kousek másla.

  2. Z oleje, kari, papriky, pepře a prolisovaného česneku uděláme marinádu. Množství volíme podle chuti (asi lžičku z každého koření). Po celou dobu pečení kuře ďábelskou marinádou potíráme. Můžeme podlévat teplou vodou, aby se nám vypeklo dost šťávy.

  3. Kuře po ďábelsku podáváme s houskovým knedlíkem, ale mohou být i brambory. Velmi dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!