Kuře s ricottou a salátem z rokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky máslo
1 lžíce olivový olej
1 šálek drůbeží vývar
0.5 šálku červené kapie
1 šálek salát roketa
4 ks kuřecí prsa s kůží
0.3 šálku pražené piniové oříšky
220 g čerstvý tvaroh ricotta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapii nakrájíme na kousky a na troše tuku osmahneme. Do menší misky vložíme tvaroh, salát, piniové oříšky, osmahnutou kapii, sůl, pepř a umícháme dohladka.

  2. Pod kůži každého kusu kuřecích prsou vložíme lžíci tvarohové směsi. Lehce vymastíme pekáč, kuřecí prsa do něj vložíme, osolíme a opepříme. Na každou porci položíme lžičku másla, zalijeme drůbežím vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20 - 25 minut.

  3. Kuře s ricottou podáváme i s vypečenou šťávou a se salátem z nadrobno nasekané rokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!