Kuře s vinnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
80 g máslo
ocet
1 ks žloutek
cibule
1 ks kuře
citron
2 dl smetany
1 dl bílé víno
hladká mouka
muškátový květ
kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na másle. Poté zeleninu překypeme do hrnce, přidáme osolené kuře a zakryjeme poklyčkou. Necháme podusit v troubě až doměkka.

  2. Kuře vyjmeme a k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trochu octa, cukr, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.

  3. Úplně nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Vzniklou omáčku propasírujeme přes husté síto, povaříme, vložíme do ní naporcované kuře a prohřejeme.

  4. Podáváme s knedlíkem, nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!