Kuře se smetanovo-zeleninovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks kuřecí palička
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
omáčka
0.5 kostky masox
1 kelímek smetana ke šlehání
1 konzerva sterilované žampiony
1 ks střední pórek
30 dkg anglická slanina vcelku
0.5 balíčku mražená zeleninová směs
podle potřeby
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky dáme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme doměkka.

  2. Zhruba půl hodiny před dopečením začneme s přípravou omáčky. Na pánvi necháme rozehřát zhruba polévkovou lžíci oleje, lehce osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Mícháme, dokud slanina nezačne pouštět šťávu. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, žampiony, zalijeme jen trochou vody, osolíme, opepříme a necháme 5 minut dusit. Poté přidáme mraženou zeleninu podle chuti, já osobně používám Wok Thai. Znovu necháme 5 - 10 minut dusit. Během dušení ještě přidáme půl kostky masoxu a pár kapek citronové šťávy. Když se masox rozpustí, přilijeme smetanu, stáhneme teplotu a necháme lehce probublat. Smetanovo-zeleninovou omáčku zahustíme instantní jíškou. S jíškou to nepřeháníme.

  3. Kuřecí paličky dáme na talíře, přelijeme smetanovo-zeleninovou omáčkou a jako přílohu zvolíme rýži nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!