Kuře se smetanovou omáčkou s bazalkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
0.5 šálku smetana
1 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
3 lžíce polohrubá mouka
3 lžíce citronová šťáva
2 lžíce čerstvá bazalka
0.5 šálku drůbeží vývar
podle chuti
mletý pepř
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a ve směsi obalíme porce kuřete. Přebytečnou mouku oklepeme.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo, vložíme kuře a smažíme na středním ohni 5 - 6 minut z obou stran. Kuře vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

  3. Přípravíme si omáčku. Pánev vymažeme máslem a necháme ji rozehřát, přidáme česnek a smažíme 2 minuty. Přilijeme drůbeží vývar, smetanu a citronovou šťávu, přivedeme k varu a necháme částečně odpařit. Před podáváním přidáme do omáčky drobně nasekanou bazalku, sůl a pepř.

  4. Kuře se smetanovou omáčkou s bazalkou podáváme třeba s těstovinami, ale i jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!