Pikantní pomazánka ze šprotů recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce majonéza 3 lžíce zakysaná smetana 1/2 ks červená paprika chilli koření 3 ks jarní cibulka 4 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 1 ks celozrnná bageta 160 g šproty v konzervě
Postup Pikantní pomazánka ze šprotů
Postup přípravy receptu
-
Šproty necháme okapat. Bílou část jarní cibulky očistíme a nasekáme na velmi jemné kousky a 2 vejce uvařené natvrdo nastrouháme na jemno. Zbývající vejce nakrájíme na plátky a použijeme na ozdobu. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na nudličky
V míse rozmělníme vidličkou okapané šproty s nastrouhanými vejci, přiáme jarní cibulku a směs ochutíme prolisovaným česnekem, chilli kořením a spojíme majonézou a zakysanou smetanou. Pomazánku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet
Pikantní pomazánku ze šprotů mažeme na plátky celozrnné bagety, zdobíme kouskem vařeného vejce a červenou paprikou a podáváme jako chuťovku k vínu, pivu či jiným nápojům.