Kuře v parmezánové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 ks celer voda 1 ks kuře 3 ks mrkev 2 ks petržel 1 šálek křen 5-6 ks žloutky 1 šálek parmazán 2 lžíce hladká mouka
Postup Kuře v parmezánové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit.
Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky.
V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky.
Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky.
Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo.
Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.