Kuře v parmezánové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 ks celer
voda
1 ks kuře
3 ks mrkev
2 ks petržel
1 šálek křen
5-6 ks žloutky
1 šálek parmazán
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře a zeleninu očistíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Kuře se zeleninou vložíme do hrnce s osolenou vodou a kuře uvařeníme doměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladit.

  2. Vlažné kuře vykostíme a nakrájíme na dlouhé nudličky.

  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo. Orestujeme na něm mouku a vytvoříme tak světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem. Omáčku necháme dobře provařit, aby se vyvařily přípravné žmolky.

  4. Parmazán a křen nastrouháme a odměříme potřebné množství - po jednom šálku. V šálku studeného vývaru rozmícháme žloutky a parmazán. Směs pak vlijeme do základu omáčky.

  5. Nakonec k omáčce přidáme i strouhaný křen. Maso vložíme na 5 minut do omáčky, aby se prohřálo.

  6. Horké kuře v parmezánové omáčce podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!