Kuře v remosce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks kuře
200 g sýr
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
1 palička česnek
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme. Sýr nastrouháme. Remosku vymažeme máslem.

  2. Kuře zbavíme kůže a naporcujeme. Kousky omyjeme a necháme okapat. Každou porci dostatečně potřeme česnekem a vložíme do připravené remosky. Kuře v remosce posypeme sýrem a přelijeme šlehačkou. Pozor, kuře nesolíme!

  3. Kuře je pečené tehdy, až se celý povrch pokryje zlatým povlakem a kůrčičkou.

  4. Kuře v remosce podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!