Kuře v žampionové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks kuře 250 g žampiony 0.2 l kuřecí vývar 2 lžíce hladká mouka 0.2 l smetana ke šlehání 10 ks cibulka 0.2 l suché bílé víno mletý černý pepř 0.2 l rajská šťáva
Postup Kuře v žampionové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na 8 dílů. Kůži každé porce masa osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé kousky pak poklademe vedle sebe do pekáče. Pečeme uprostřed pekáče ve středu trouby.
Oloupeme cibuli a očistíme žampiony, které pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Na horkém másle žampiony osmažíme, osolíme a necháme okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažíme cibuli, kterou však nekrájíme, ale ponecháme ji v celku.
Do tuku po smažení vmícháme mouku, přilijeme šťávu z rajčat, vývar a bílé víno. Zamícháme a necháme projít varem. Přilejeme šťávu z hub se smetanou a omáčku vaříme 10 minut.
Kuře zatím stále ohříváme. Šťávu, která se z kuřete vypekla, vmícháme do omáčky s houbami, necháme prohřát a nakonec přelijeme přes maso na talířích.