Kuře v žampionové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks kuře
250 g žampiony
0.2 l kuřecí vývar
2 lžíce hladká mouka
0.2 l smetana ke šlehání
10 ks cibulka
0.2 l suché bílé víno
mletý černý pepř
0.2 l rajská šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na 8 dílů. Kůži každé porce masa osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Jednotlivé kousky pak poklademe vedle sebe do pekáče. Pečeme uprostřed pekáče ve středu trouby.

  2. Oloupeme cibuli a očistíme žampiony, které pak opláchneme a nakrájíme na plátky. Na horkém másle žampiony osmažíme, osolíme a necháme okapat v cedníku. Stejným způsobem osmažíme cibuli, kterou však nekrájíme, ale ponecháme ji v celku.

  3. Do tuku po smažení vmícháme mouku, přilijeme šťávu z rajčat, vývar a bílé víno. Zamícháme a necháme projít varem. Přilejeme šťávu z hub se smetanou a omáčku vaříme 10 minut.

  4. Kuře zatím stále ohříváme. Šťávu, která se z kuřete vypekla, vmícháme do omáčky s houbami, necháme prohřát a nakonec přelijeme přes maso na talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!