Kuřecí červené rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks rajče 4 porce rýže šafrán kuřecí vývar 50 g máslo na smažení 4 ks kuřecí prsa tvrdý sýr 2 řapíky řapíkatý celer 1 ks menší pórek 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 0,5 lžiček mletá pálivá paprika
Postup Kuřecí červené rizoto
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Rajčátka nakrájíme na malé kousky, stejně tak řapíkatý celer. Pórek nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme
Pórek orestujeme na másle do zesklovatění, přidáme kousky kuřete a na malé kousky nakrájený řapíkatý celer. Když je kuře opečené (5 - 6 minut), přidáme sladkou a pálivou papriku a vsypeme rajče. Zalijeme trochou kuřecího vývaru a sundáme z ohně
Mezitím uvaříme rýži v kuřecím bujonu. Jakmile jsou oba pokrmy hotové, smícháme je a navrch nastrouháme sýr (eidam, goudu, parmezán, jak je libo). Kuřecí červené rizoto ochutíme solí a pepřem, pokud máme, přidáme i trochu šafránu. Rýže nesmí být suchá, je-li, přilijeme trochu vývaru, ve kterém se vařila
Kuřecí červené rizoto rozdělíme na porce a podáváme na oběd nebo večeři.