Kuřecí červené rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks rajče
4 porce rýže
šafrán
kuřecí vývar
50 g máslo na smažení
4 ks kuřecí prsa
tvrdý sýr
2 řapíky řapíkatý celer
1 ks menší pórek
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0,5 lžiček mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Rajčátka nakrájíme na malé kousky, stejně tak řapíkatý celer. Pórek nakrájíme na kolečka. Sýr nastrouháme

  2. Pórek orestujeme na másle do zesklovatění, přidáme kousky kuřete a na malé kousky nakrájený řapíkatý celer. Když je kuře opečené (5 - 6 minut), přidáme sladkou a pálivou papriku a vsypeme rajče. Zalijeme trochou kuřecího vývaru a sundáme z ohně

  3. Mezitím uvaříme rýži v kuřecím bujonu. Jakmile jsou oba pokrmy hotové, smícháme je a navrch nastrouháme sýr (eidam, goudu, parmezán, jak je libo). Kuřecí červené rizoto ochutíme solí a pepřem, pokud máme, přidáme i trochu šafránu. Rýže nesmí být suchá, je-li, přilijeme trochu vývaru, ve kterém se vařila

  4. Kuřecí červené rizoto rozdělíme na porce a podáváme na oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!