Kuřecí kari s jablky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 hrnečků olej
sůl
1 l vývar
1 kg brambory
1 - 2 ks jablko
2 lžíce kari koření
světlá jíška
2 kelímky smetana na vaření
1 lžíce mletá kurkuma
5 ks kuřecí stehenní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Stehenní kuřecí řízky nakrájíme na kostky a osolíme. Maso vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a zprudka rovnoměrně maso orestujeme. Poté podlijeme vývarem a necháme cca 20 minut dusit

  2. Mezitím si nakrájíme na kostky šťavnaté sladké jablko. Nyní maso okořeníme kari kořením. S kari opatrně, pokud to přeženeme, můžeme docílit nahořklé chuti a to v žádném případě nechceme. Promícháme a chvíli ještě podusíme na mírném ohni

  3. Poté přidáme vývar, smetanu na vaření a vložíme jablka. Vše provaříme za občasného míchání asi ještě 10 minut. Pokud je potřeba, zahustíme jíškou, dosolíme, dokořeníme a pokud nejsme spokojeni s barvou omáčky, přisypeme trochu kurkumy pro získání krásně žluté barvy

  4. Ke kuřecímu kari s jablky doporučuji jako přílohu opékané brambory a vynikající jídlo je na světě. Pokud to nepřeženeme s kari kořením, jistě si pochutnají i vaše děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!