Kuřecí kari s mrkví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 1 lžička solamyl 2 ks cibule 3 - 4 ks mrkev kari 1 kostka masox 4 - 6 plátků kuřecí prsa olej na smažení mletý černý pepř 3 ks jarní cibulka s natí
Postup Kuřecí kari s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka, nať jarní cibulky také na malá kolečka.
Kuřecí prsa zlehka naklepeme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Pod maso vložíme nakrájenou cibuli, polovinu másla a na mírnějším ohni dále smažíme. Když cibule zesklovatí, přisypeme i zelenou jarní cibulku
Ve čtvrtlitru horké vody rozpustíme půl kostky masoxu a nalijeme pod maso. Necháme chvíli povařit. Abychom omáčku více zahustili, můžeme v malém množství studené vody rozmíchat lžičku solamylu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme
Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme, posypeme špetkou kari a špetkou cukru. Přidáme kousek másla a dále smažíme do změknutí mrkve
Maso rozdělíme na porce, přelijeme sosem a posypeme osmaženou mrkví. Kuřecí na kari s mrkví chutná s rýží nebo s uvařenými brambory.