Kuřecí kari s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
1 lžička solamyl
2 ks cibule
3 - 4 ks mrkev
kari
1 kostka masox
4 - 6 plátků kuřecí prsa
olej na smažení
mletý černý pepř
3 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a rozkrájíme na úzké proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka, nať jarní cibulky také na malá kolečka.

  2. Kuřecí prsa zlehka naklepeme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Pod maso vložíme nakrájenou cibuli, polovinu másla a na mírnějším ohni dále smažíme. Když cibule zesklovatí, přisypeme i zelenou jarní cibulku

  3. Ve čtvrtlitru horké vody rozpustíme půl kostky masoxu a nalijeme pod maso. Necháme chvíli povařit. Abychom omáčku více zahustili, můžeme v malém množství studené vody rozmíchat lžičku solamylu, přilijeme k masu a ještě krátce povaříme

  4. Na jiné pánvi zprudka a na malém množství oleje osmahneme mrkev. Trochu posolíme, posypeme špetkou kari a špetkou cukru. Přidáme kousek másla a dále smažíme do změknutí mrkve

  5. Maso rozdělíme na porce, přelijeme sosem a posypeme osmaženou mrkví. Kuřecí na kari s mrkví chutná s rýží nebo s uvařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!