Kuřecí kebab recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

30 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
0,75 dl pivo
500 g kuřecí prsa
2 lžíce škrobová moučka
1 špetka mletý římský kmín
1 hrst čerstvá petrželka
2 lžíce strouhaná houska
mletý černý pepř
1 špetka koření čubrica
pórek (bílá část)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, odkrojíme dva kusy asi 5 cm dlouhé a podélně je nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme. Petrželku jemně usekáme

  2. Kuřecí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme. Osolíme a ochutíme pepřem, čubricou a kmínem. Zalijeme pivem a vmícháme škrobovou moučku, strouhanou housku a petrželovou nať. Směs řádně prohněteme a necháme 15 minut v lednici rozležet

  3. Mokrýma rukama tvoříme šišky, které zvolna pečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Hotové kebaby uchováme na teple. Nakonec ve výpeku osmažíme proužky pórku dorůžova

  4. Kuřecí kebaby rozdělíme na porce, posypeme osmaženým pórkem a podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!