Kuřecí kebab recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 30 g slanina 4 stroužky česnek olej sůl 0,75 dl pivo 500 g kuřecí prsa 2 lžíce škrobová moučka 1 špetka mletý římský kmín 1 hrst čerstvá petrželka 2 lžíce strouhaná houska mletý černý pepř 1 špetka koření čubrica pórek (bílá část)
Postup Kuřecí kebab
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, odkrojíme dva kusy asi 5 cm dlouhé a podélně je nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme. Petrželku jemně usekáme
Kuřecí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme. Osolíme a ochutíme pepřem, čubricou a kmínem. Zalijeme pivem a vmícháme škrobovou moučku, strouhanou housku a petrželovou nať. Směs řádně prohněteme a necháme 15 minut v lednici rozležet
Mokrýma rukama tvoříme šišky, které zvolna pečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Hotové kebaby uchováme na teple. Nakonec ve výpeku osmažíme proužky pórku dorůžova
Kuřecí kebaby rozdělíme na porce, posypeme osmaženým pórkem a podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.