Kuřecí kotlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 lžíce máslo 3 ks velká cibule 500 g kuřecí prsa 2-3 lžíce plnotučná hořčice 2 ks sterilované okurky 1 konzerva sterilované žampiony 0 l smetana na vaření 2-3 ks barevná paprika podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuřecí kotlík recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kousky,osolíme, opepříme a opečeme na směsi oleje a másla (já dávám ramu).
Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, slité žampiony (větší konzervu) a papriky, které jsme předem očistili a zbavili semínek. Místo paprik můžou být i rajčata, asi 4 kusy. K zelenině vlijeme smetanu (může být i více), chvilku podusíme, přidáme hořčici a promícháme, vrátíme maso a necháme prohřát.
Kuřecí kotlík podáváme samostatně nebo s chlebem či těstovinami.