Kuřecí kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
3 ks velká cibule
500 g kuřecí prsa
2-3 lžíce plnotučná hořčice
2 ks sterilované okurky
1 konzerva sterilované žampiony
0 l smetana na vaření
2-3 ks barevná paprika
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky,osolíme, opepříme a opečeme na směsi oleje a másla (já dávám ramu).

  2. Maso vyjmeme a na výpeku zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, slité žampiony (větší konzervu) a papriky, které jsme předem očistili a zbavili semínek. Místo paprik můžou být i rajčata, asi 4 kusy. K zelenině vlijeme smetanu (může být i více), chvilku podusíme, přidáme hořčici a promícháme, vrátíme maso a necháme prohřát.

  3. Kuřecí kotlík podáváme samostatně nebo s chlebem či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!