Kuřecí kroketky s indiánskou rýží recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 6 stroužků česnek 1 lžička máslo 1 ks cibule 2 ks mrkev 250 ml bílé víno 300 g anglická slanina 2 ks jarní cibulka 2 řapíky řapíkatý celer 150 g indiánská rýže podle chuti sůl mletý bílý pepř 4 ks kuřecí stehno
Postup Kuřecí kroketky s indiánskou rýží recept
Postup přípravy receptu
-
Indiánskou rýži (divokou) uvaříme podle návodu. Rýže by měla být akorát. Necháme ji vychladit.
Slaninu nakrájíme na drobné nudličky. Mrkev, celer, cibule a česnek očistíme a také nakrájíme na nudličky. Na pánvi zpěníme máslo s olejem a osmahneme na něm slaninu s cibulí, mrkví, celerem a česnekem. Směs necháme vychladit a smícháme ji s rýží a vínem.
Podle počtu porcí si připravíme čtverce alobalu a vymastíme je máslem nebo olejem.
Kuřecí stehna vykostíme, ale kůži necháme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky stehen rozložíme slaninovou rýži. Kuřecí zavineme do roliček. Každou porci zabalíme do vymaštěného plátku alobalu a naskládáme do pekáčku. Kuřecí kroketky pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Kuřecí kroketky s indiánskou rýží servírujeme horké a přímo v alobalu. Pozor na prsty. Směsí můžeme naplnit i sójové maso.