Kuřecí kroketky s indiánskou rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
6 stroužků česnek
1 lžička máslo
1 ks cibule
2 ks mrkev
250 ml bílé víno
300 g anglická slanina
2 ks jarní cibulka
2 řapíky řapíkatý celer
150 g indiánská rýže
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Indiánskou rýži (divokou) uvaříme podle návodu. Rýže by měla být akorát. Necháme ji vychladit.

  2. Slaninu nakrájíme na drobné nudličky. Mrkev, celer, cibule a česnek očistíme a také nakrájíme na nudličky. Na pánvi zpěníme máslo s olejem a osmahneme na něm slaninu s cibulí, mrkví, celerem a česnekem. Směs necháme vychladit a smícháme ji s rýží a vínem.

  3. Podle počtu porcí si připravíme čtverce alobalu a vymastíme je máslem nebo olejem.

  4. Kuřecí stehna vykostíme, ale kůži necháme. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na plátky stehen rozložíme slaninovou rýži. Kuřecí zavineme do roliček. Každou porci zabalíme do vymaštěného plátku alobalu a naskládáme do pekáčku. Kuřecí kroketky pečeme při 200 °C asi 30 minut.

  5. Kuřecí kroketky s indiánskou rýží servírujeme horké a přímo v alobalu. Pozor na prsty. Směsí můžeme naplnit i sójové maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!