Jemná vanilková Panna Cotta recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 50 g cukr 3 plátky želatina 600 ml smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk 150 ml plnotučné mléko
Postup Jemná vanilková Panna Cotta
Postup přípravy receptu
-
Plátky želatiny ponoříme do mísy se studenou vodou. Vanilkový lusk podélné rozřízneme a špičkou nože vyškrábeme semínka
Mléko, smetanu, cukr a vanilková semínka vložíme do nádoby robota s metlou a zapneme program Dezerty na 5 minut rychlost 4 při teplotě 95 °C. Po ukončení programu přidáme slitou želatinu a rozmixujeme 1 minutu rychlostí 6
Krém nalijeme do misek nebo formiček, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme stát nejméně 12 hodin v lednici
Vanilkovou Panna Cottu podáváme s ovocným coulis
Zdroj: Tefal.cz