Kuřecí masíčko na medu a kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička sůl
2 lžíce hořčice
2 lžíce med
3 lžičky kari koření
1 kelímek bílý jogurt
4 plátky kuřecí řízek

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme a naklepeme.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme med, hořčici, kari a sůl. Důkladně promícháme a ihned stáhneme z ohně. Do směsi přidáme jogurt a opět důkladně promícháme. Ve směsi obalíme řízky a v pekáčku je lehce po obou stranách osmažíme a vše zalijeme zbylou směsí.

  3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté asi na 160 °C. Po půl hodině kuřecí masíčko na medu a kari otočíme, popřípadě trošku podlijeme vodou, a necháme ještě patnáct minut dopéct.

  4. Kuřecí masíčko na medu a kari podáváme s opečeným bramborem nebo kari rýží. Při vaření rýže přidáme do vody 2 lžičky kari.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!