Kuřecí maso na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
4 dl červené víno
500 g kuřecí prsa
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso (můžeme použít i krůtí prsa) omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Nudličky osolíme a opepříme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájené maso a za občasného míchání pár minut restujeme. Až maso na povrchu zbělá, tak ho podlijeme červeným vínem, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka na mírném ohni.

  3. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby doléváme víno. Nakonec do masové šťávy přidáme pro zjemnění máslo.

  4. Hotové nudličky podáváme s bramborami a lahodnou vinnou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!