Kuřecí maso s česnekem a dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
sůl
2-3 ks mrkev
dýně
1 ks okurka
olivový olej
mletá sladká paprika
4 ks kuřecí plátky
5 ks růžičky brokolice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky omyjeme, osušíme a okořeníme solí a mletou paprikou. Zeleninu očistíme. Česnek nasekáme nadrobno.

  2. V pánvi si rozehřejeme olivový olej. Vložíme plátky a z obou stran je osmahneme. Vsypeme česnek a krátce vše osmahneme.

  3. Mezitím si v hrnci povaříme brokolici, mrkev, okurku a dýni. Můžeme je připravit i v páře. Když je zelenina hotová, tak brokolici, mrkev a okurku vyndáme a k dýni přidáme bud to trošku másla a nebo mléka. Celé to rozmačkáme až máme kaši.

  4. Když máme i kuřecí plátky krásně opečené dozlatova, můžeme podávat. Kuřecí maso s česnekem a dýní podáváme horké, přílohou je zelenina. Zelenina je jen orientační, můžeme zvolit svou oblíbenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!