Kuřecí maso s fazolemi a žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 250 ml smetana 1 ks pórek 200 g eidam 2 kostky masox 1 konzerva žampiony 1 kg kuřecí prsa 2 ks tavený sýr 1 konzerva zelené fazole podle chuti sůl niva mletý černý pepř
Postup Kuřecí maso s fazolemi a žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme na nudličky, přidáme zelené fazole a žampiony. Použijeme-li konzervované fazole a žampiony, tak přidáme i nálev z konzervy. Dále přidáme pórek nakrájený na kolečka, máslo, 2 kostky masoxu a 2 trojúhelníčky taveného sýra. Nakonec směs osolíme a okořeníme mletým černým pepřem.
Připravenou směs dáme do pekáče, zalijeme 250 ml smetany a nahoru nastrouháme eidam. Můžeme přidat i nivu pro lepší chuť. Pečeme v předehřáté troubě do změknutí masa a udělání kůrky ze sýra.
Kuřecí maso s fazolemi a žampiony podáváme s vařeným bramborem nebo jinou přílohou podle chuti.