Kuřecí maso s lilkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
česnek
sůl
bazalka
parmazán
mletý černý pepř
mletý muškátový oříšek
příloha
brambory
bramborová moučka
podle potřeby
cibule
rajče
lilek
kuřecí vývar
kuřecí maso
listový špenát
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny si připravíme v množství podle počtu strávníků a vlastní chuti. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Kuřecí plátky a plátky lilku osolíme a opečeme na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Do vymazaného pekáčku vložíme část nakrájených rajčat, opečené a osolené kuřecí plátky a plátky lilku. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme nakrájená rajčata, listový špenát, sůl, mletý pepř, česnek, muškátový oříšek, kuřecí vývar, balzamikový krém a lžičku cukru. Směs dáme navrch do pekáčku a přidáme bazalku.

  3. Směs pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme dopéct.

  4. Jako přílohu si uvaříme bramborové nočky, které připravíme z uvařených moučných brambor, bramborové moučky a soli. Uděláme těsto a z něj vytvoříme nočky, které vaříme 4 minuty v osolené vodě.

  5. Kuřecí maso s lilkem podáváme s bramborovými nočky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!