Kuřecí maso s lilkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr česnek sůl bazalka parmazán mletý černý pepř mletý muškátový oříšek příloha brambory bramborová moučka podle potřeby cibule rajče lilek kuřecí vývar kuřecí maso listový špenát olej na vymazání
Postup Kuřecí maso s lilkem recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny si připravíme v množství podle počtu strávníků a vlastní chuti. Rajčata očistíme a nakrájíme na kousky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Kuřecí plátky a plátky lilku osolíme a opečeme na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
Do vymazaného pekáčku vložíme část nakrájených rajčat, opečené a osolené kuřecí plátky a plátky lilku. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme nakrájená rajčata, listový špenát, sůl, mletý pepř, česnek, muškátový oříšek, kuřecí vývar, balzamikový krém a lžičku cukru. Směs dáme navrch do pekáčku a přidáme bazalku.
Směs pečeme asi 15 - 20 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Asi 5 minut před koncem pečení posypeme nastrouhaným parmazánem a necháme dopéct.
Jako přílohu si uvaříme bramborové nočky, které připravíme z uvařených moučných brambor, bramborové moučky a soli. Uděláme těsto a z něj vytvoříme nočky, které vaříme 4 minuty v osolené vodě.
Kuřecí maso s lilkem podáváme s bramborovými nočky