Kuřecí maso v zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g olej sůl 160 g brambory pažitka 200 g pórek 200 g kuřecí prsa mletý bílý pepř zelená petrželka 60 g sterilovaná kukuřice mletá sladká paprika 20 ml hustá zakysaná smetana
Postup Kuřecí maso v zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Očištěný a omytý pórek pokrájíme na špalíčky, brambory oškrábeme, rozčtvrtíme a propláchneme vodou. Kukuřici slijeme a na sítě necháme okapat. Omyté bylinky jemně nasekáme.
Na pánvi rozpálíme lžičku oleje a maso na něm zprudka opečeme. Osolíme, opepříme a přendáme z pánve stranou na talíř. Zbylý olej přilijeme do výpeku a zahřejeme. Vložíme do něj brambory, které na něm přibližně 12 minut za stálého obracení opékáme. Osolíme a opepříme.
Přidáme pórek a restujeme dalších zhruba 7 minut. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme kukuřici a důkladně prohřejeme.
Smetanu smícháme s bylinkami a ozdobně ji navršíme na pokrm. Jemně zaprášíme paprikou.