Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 dkg máslo 2 ks kuřecí prsa 100 ml sladká smetana 1 konzerva kompotovaný ananas 10 dkg plátkový eidam podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby mouka
Postup Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa lehce naklepeme, jemně osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Na pánvi rozehřejeme asi 5 - 7 dkg másla a prsa prudce opražíme dozlatova z obou stran. Otevřeme plechovku s ananasem a kousky nebo kolečka ananasu přidáme k masu a jemně opražíme do změknutí.
Do rozpečeného másla, které během pražení mírně zhnědlo, nalijeme ananasovou šťávu a necháme v ní dusit maso i ananas, až se odpaří voda a zůstane karamelový koncentrát šťávy a másla. V této chvíli přilijeme smetanu. Omáčku promícháme a počkáme až zhoustne.
Na závěr vyjmeme ananasové kousky a poklademe je na prsa, položíme plátky eidamu a pod pokličkou necháme sýr roztéct. Poté opatrně vyjmeme na talíř a přelijeme karamelovou omáčkou.
Kuřecí na ananasu s karamelovou omáčkou nejlépe chutná s rýží basmati a suchým muškátovým či desertním bílým vínem.