Kuřecí na brusinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 l vývar 1 ks cibule 250 g žampióny 1 ks celer 2 ks mrkev 2 ks petržel pepř 4 lžíce hladká mouka 5 lžic brusinkový kompot 4 ks kuřecí řízky 1 lžička citonová šťáva
Postup Kuřecí na brusinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi zpěníme máslo a řízky na něm osmahneme. Podlijeme je, přidáme kořenovou zeleninu a vše dusíme doměkka.
Z másla a mouky připravíme jíšku. Když začne růžovět, zalijeme ji vývarem, přidáme brusinkový kompot a omáčku povaříme.
Na oleji podusíme nadrobno nakrájenou cibuli a žampióny, před koncem je podlijeme vínem a necháme projít varem. To vše přidáme do brusinkové omáčky. Maso vytáhneme ze zeleniny. Tu rozmixujeme a rovněž přidáme do omáčky. Nakonec přidáme řízky a prohřejeme.
Vhodnou přílohou je hrnečkový nebo houskový knedlík.