Kuřecí paštika se špenátem a koňakem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
50 g strouhanka
2 lžíce koňak
pepř
1 ks střední cibule
12 plátků prorostlá slanina
500 g mleté vepřové maso
500 g mleté kuřecí maso
1 stroužek utřený česnek
2 ks ušlehaná vejce
2 lžíce nasekané bylinky - kopr,petržel,pažitka
280 g rozmrazený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Lehce osmahneme plátky slaniny a obložíme jí stěny nádoby ve které budeme paštiku zapékat. Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Ze špenátu vymačkáme vodu a přidáme na pánev, mícháme tak dlouho až ho skoro vysušíme. Mezi tím předehřejeme troubu na 180 stupňů

  2. Špenát smícháme se všemi surovinami a řádně vše promícháme. Paštiku přendáme do zapékací nádoby, kterou překryjeme alobalem a postavíme na plech, který jsme naplnily vroucí vodou asi do 2,5 cm. Pečeme asi 75 minut, pak paštiku necháme v nádobě vystydnout a nejlépe přes noc ji zatížíme a necháme v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!