Kuřecí plátek s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
150 g niva
2 lžíce hladká mouka
mletý černý pepř
500 ml smetana na vaření
4 plátky kuřecí řízek
2 lžíce olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Plátek kuřecího masa osolíme, opepříme a restujeme z obou stran na oleji, až je maso měkké

  2. Na přípravu bešamelové omáčky si dáme do hrnce máslo, roztopíme ho a přidáme hladkou mouku. Chvíli restujeme a potom za stálého míchání přilijeme smetanu na vaření a povaříme. Následně přidáme rozdrobený sýr niva a na mírném ohni necháme za stálého míchání rozpustit. Omáčku můžeme podle chuti opepřit, ale není to nutné, protože omáčka je sama dost aromatická a výrazná

  3. Kuřecí plátek s pikantní omáčkou podáváme s hranolky či nudlemi a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!