Kuřecí plátky s fazolovými lusky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 80 g slanina 1 stroužek česnek 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 ks cibule 4 plátky kuřecí prsa hladká mouka 200 ml bílý jogurt 1 lžička čerstvý tymián jedlá soda mletý černý pepř 400 g fazolové lusky
Postup Kuřecí plátky s fazolovými lusky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme česnekovo-bylinkovou marinádu. V míse rozšleháme vejce s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem, jemně nasekaným tymiánem, solí a pepřem
Kuřecí prsa očistíme a upravíme na plátky asi 1,5 cm vysoké. Maso zlehka osolíme, opepříme a naložíme alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes noc) do jogurtové marinády
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenčí kolečka, která upravíme na proužky a obalíme v hladké mouce. Pak cibuli oklepeme od přebytečné mouky a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme dozlatova. Smaženou cibulku necháme na ubrousku okapat
Fazolové lusky očistíme, překrájíme na kousky a vhodíme do vroucí vody se solí a jedlou sodou. Fazolky vaříme asi 3 - 4 minuty a pak je slijeme. Oloupanou velkou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a slaninu nakrájíme na jemné nudličky. Na malém množství oleje necháme vyškvařit slaninu, přidáme cibuli a česnek, jakmile zpění, vmícháme okapané fazolové lusky. Vše ochutíme solí a pepřem, krátce orestujeme a uchováme na teple
Plátky masa otřeme od marinády a na oleji z obou stran opečeme při střední teplotě dorůžova
Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme fazolkami se slaninou, ozdobíme smaženou cibulkou a podáváme s bramborem a čerstvou zeleninou jako hlavní chod.