Kuřecí prsa na pepři a smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 plátky máslo
1 ks cibule
0,5 ks pórek
1 lžička podravka
4 ks kuřecí prsa
1 kelímek smetana ke šlehání
1 řapík řapíkatý celer
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce celý černý pepř
0,5 hrnků plnotučné mléko
2 lžíce husí sádlo

Postup přípravy receptu

  1. V hmoždíři utlučeme lžíci celého pepře. Kdo nemá rád ostré, vystačí si s čajovou lžičkou, naopak kdo má rád ostré, přidá i chilli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně prokrojíme a potom je rozčtvrtíme. Takže z každého získáme 8 - 9 kousků, pokud ještě předem odkrojíme visící spodní kousek prsa. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Řapík celeru a pórek očistíme a nakrájíme na jemno

  2. Na sádle (nejlépe husím) zesklovatíme cibuli, potom přidáme nakrájená prsa, osolíme a přidáme tři čtvrtiny utlučeného pepře a opečeme dozlatova. Následně je posypeme lžičkou podravky, nasekaným česnekem a mletou paprikou. Vše promícháme a zalijeme mlékem se smetanou

  3. Přivedeme k varu a přidáme nakrájený řapík celeru, asi po 10 minutách vmícháme nakrájený pórek a ještě 10 minut povaříme. Nakonec vložíme asi tři plátky studeného másla. Kuřecí prsa na pepři a smetaně dochutíme zbylým pepřem a podle potřeby dosolíme

  4. Kuřecí prsa na pepři a smetaně se hodí k těstovinám, rýži, nebo knedlíkům. Výborná jsou i s hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!