Kuřecí prsa na peřince recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
4 ks kuřecí prsa
mletá paprika
1 sklenka houby ve sladkokyselém nálevu
8 ks střední brambory
1 sklenka zelí ve sladkokyselém nálevu
10 stroužků česnek naložený v chilli
sušený česnek (mlýnek)
chilli (mlýnek)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme česnek naložený v oleji a chilli, každý stroužek několikrát překrojíme a přelijeme chilli olejem z nálevu. Rovnoměrně rozdělíme na pekáč houby i s nálevem (bez koření) a vše schováme pod zelí (i s nálevem)

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozprostřeme je na zelí. Brambory osolíme a poprášíme česnekem (z mlýnku). Kuřecí prsa osolíme, poprášíme česnekem i chilli (obojí čerstvě z mlýnku) a položíme je na brambory

  3. Pekáč přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut na 200 °C. Pak prsa opatrně schováme pod zelí a pečeme přikryté dalších 10 minut. Nakonec dáme prsa opět na peřinku, lehce poprášíme paprikou a nepřikryté pečeme 10 minut, aby prsa chytla barvičku

  4. Kuřecí prsa na peřince jsou jemně štiplavá po chilli a výborně se k nim hodí vychlazené pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!