Kuřecí prsa po Italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuřecí maso
3 hrstě čerstvé bylinky
1 balíček celozrnná veka
salát
2 ks paprika
5 ks rajče
2 ks salát
1 ks salátová okurka
1 kg čerstvá zelenina
1 balíček feta
podle potřeby
2 balíčky mozzarella
zálivka
3 dl olivový olej
1 lžička plnotučná hořčice
0 dl citronová šťáva
1 špetka drcený tymián
1 větvička čerstvá bazalka
1 větvička čerstvá petrželka
na potření
1 kostka bylinkové máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na plátky a přes folii lehce naklepeme. Prsa okořeníme solí, pepřem, tymiánem, bazalkou, oreganem a petrželkou. Na rozehřátém olivovém oleji je restujeme nebo grilujeme 9 minut z obou stran.

  2. Celozrnnou veku nakrájíme, potřeme bylinkovým máslem, dáme pečící papír a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 7 minut. Na veku dáme ugrilované maso, na něj kousek proscuitta a nakonec mozzarellu. Ještě zapečeme, až se sýr rozpustí.

  3. Zeleninu očistíme. Salát rozebereme na listy a natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Okurku, papriku a rajčata nakrájíme na kousky. Fetu nebo balkánský sýr nakrájíme na kousky. Vše dáme do mísy. Na zálivku vše smícháme. Zálivku vlijeme do salátu a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Kuřecí prsa po Italsku podáváme s vychlazeným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!