Kuřecí prsa s ananasem a bambusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
250 ml voda
2 lžíce sherry
100 g ořechy
250 g kuřecí prsa
2 lžíce sójová omáčka
1 ks jarní cibulka
2 lžíce rajský protlak
1 konzerva ananasové plátky (580 ml)
125 g bambus (sklenice)
1 balíček hotová směs na činskou pánev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky a smícháme je s sherry a sójovou omáčkou. Vše necháme asi 30 minut marinovat.

  2. Ananas slijeme a necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Ananas nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky.

  3. Ve woku rozehřejeme jednu lžíci oleje, maso v něm restujeme a následně uložíme do tepla. Do woku dáme další lžíci oleje a zpražíme na něm ořechy. Pak přidáme poslední lžíci oleje, ananas, bambus, směs prohřejeme a uložíme do tepla na maso.

  4. Protlak smícháme s vodou a asi 125 ml ananasové šťávy a nalijeme na pánev. Omáčku přivedeme k varu, necháme ji asi 10 minut vařit. Nakonec do ní zamícháme nudličky se zeleninou a necháme prohřát.

  5. Podáváme se sypkou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!