Kuřecí prsa s ananasem a bambusem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 250 ml voda 2 lžíce sherry 100 g ořechy 250 g kuřecí prsa 2 lžíce sójová omáčka 1 ks jarní cibulka 2 lžíce rajský protlak 1 konzerva ananasové plátky (580 ml) 125 g bambus (sklenice) 1 balíček hotová směs na činskou pánev
Postup Kuřecí prsa s ananasem a bambusem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky a smícháme je s sherry a sójovou omáčkou. Vše necháme asi 30 minut marinovat.
Ananas slijeme a necháme okapat. Šťávu nevyléváme. Ananas nakrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a spolu s bambusem nakrájíme na větší nudličky nebo hranolky.
Ve woku rozehřejeme jednu lžíci oleje, maso v něm restujeme a následně uložíme do tepla. Do woku dáme další lžíci oleje a zpražíme na něm ořechy. Pak přidáme poslední lžíci oleje, ananas, bambus, směs prohřejeme a uložíme do tepla na maso.
Protlak smícháme s vodou a asi 125 ml ananasové šťávy a nalijeme na pánev. Omáčku přivedeme k varu, necháme ji asi 10 minut vařit. Nakonec do ní zamícháme nudličky se zeleninou a necháme prohřát.
Podáváme se sypkou rýží.