Kuřecí prsa s broskví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g niva
250 g eidam
4 ks kuřecí prsa
4 ks kompotované broskve
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením z obou stran.

  2. Kuřecí maso krátce osmažíme v pánvi na oleji jako přírodní řízek. Po osmažení dáme plátky do zapékací misky a postrouháme nivou. Na každé kuřecí prso s nivou dáme polovinu broskve a opět postrouháme, tentokrát eidamem. Zalijeme olejem, na kterém jsme smažili kuřecí prsa (asi 4 - 5 lžic), a přidáme šťávu z kompotovaných broskví (asi 6 lžic).

  3. Připravené maso dáme zapéct asi na 10 minut do trouby rozpálené na 220 °C.

  4. Kuřecí prsa s broskví podáváme nejlépe s hranolky, kroketami nebo americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!