Kuřecí prsa s čínským zelím a ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
100 g ananas
250 g kuřecí prsa
400 g čínské zelí
1 ks červená paprika
120 g dlouhozrnná rýže
4 lžíce omáčka teriyaki
1 lžíce řepkoví olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa krátce opláchneme, osušíme a kolmo k vláknům pokrájíme na kostky. Promícháme s omáčkou teriyaki a zakryté necháme 20 minut marinovat v ledničce.

  2. Rýži připravíme podle návodu na balení. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, oškrábeme a pokrájíme na tenká kolečka. Čínské zelí očistíme, opereme a příčně nakrouháme na nudličky. Čerstvý ananas pokrájíme na malé kousky.

  3. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa v něm i s marinádou za stálého míchání krátce a prudce osmahneme. Přisypeme papriky s mrkví a 3 minuty opékáme. Vmícháme čínské zelí a všechno dusíme dalších 5 minut, dokud nebude maso měkké. Stále mícháme, pokud je potřeba, přilijeme trochu vody. Ananas přidáme do pánve a krátce prohřejeme. Nakonec směs osolíme a opepříme.

  4. Kuřecí prsa s čínským zelím a ananasem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!