Kuřecí prsa s čínským zelím a ananasem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks mrkev 100 g ananas 250 g kuřecí prsa 400 g čínské zelí 1 ks červená paprika 120 g dlouhozrnná rýže 4 lžíce omáčka teriyaki 1 lžíce řepkoví olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Kuřecí prsa s čínským zelím a ananasem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa krátce opláchneme, osušíme a kolmo k vláknům pokrájíme na kostky. Promícháme s omáčkou teriyaki a zakryté necháme 20 minut marinovat v ledničce.
Rýži připravíme podle návodu na balení. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Mrkev očistíme, oškrábeme a pokrájíme na tenká kolečka. Čínské zelí očistíme, opereme a příčně nakrouháme na nudličky. Čerstvý ananas pokrájíme na malé kousky.
Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa v něm i s marinádou za stálého míchání krátce a prudce osmahneme. Přisypeme papriky s mrkví a 3 minuty opékáme. Vmícháme čínské zelí a všechno dusíme dalších 5 minut, dokud nebude maso měkké. Stále mícháme, pokud je potřeba, přilijeme trochu vody. Ananas přidáme do pánve a krátce prohřejeme. Nakonec směs osolíme a opepříme.
Kuřecí prsa s čínským zelím a ananasem podáváme s rýží.