Kuřecí rizoto s morkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks kuře
1 lžička rajčatový protlak
300 g rýže
150 g sýr
mletý černý pepř
polévková zelenina
100 g hovězí morek

Postup přípravy receptu

  1. Kuře uvaříme spolu s polévkovou zeleninou, solí a pepřem do poloměkka. Kuře vyjmeme z polévky, pečlivě vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Rýži spaříme a propláchneme.

  3. V kastrole na sádle a rozpustíme morek, přidáme nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova. Pak zastříkneme protlakem, nasypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme polévkou a dusíme. Podle potřeby dosolíme a opepříme.

  4. Mícháme a dáváme pozor, aby se rizoto nepřipálilo. Když je rýže měkká, přidáme máslo a 4 lžíce strouhaného sýra a v rizotu je rozmícháme. Pak necháme 10 minut odpočinout.

  5. Odpočinuté kuřecí rizoto se zeleninou posypeme zbytkem strouhaného sýra a ozdobíme snítkou petrželky. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!