Kuřecí rizoto s morkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 1 ks kuře 1 lžička rajčatový protlak 300 g rýže 150 g sýr mletý černý pepř polévková zelenina 100 g hovězí morek
Postup Kuřecí rizoto s morkem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře uvaříme spolu s polévkovou zeleninou, solí a pepřem do poloměkka. Kuře vyjmeme z polévky, pečlivě vykostíme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. Rýži spaříme a propláchneme.
V kastrole na sádle a rozpustíme morek, přidáme nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme kuřecí maso a opékáme dozlatova. Pak zastříkneme protlakem, nasypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme polévkou a dusíme. Podle potřeby dosolíme a opepříme.
Mícháme a dáváme pozor, aby se rizoto nepřipálilo. Když je rýže měkká, přidáme máslo a 4 lžíce strouhaného sýra a v rizotu je rozmícháme. Pak necháme 10 minut odpočinout.
Odpočinuté kuřecí rizoto se zeleninou posypeme zbytkem strouhaného sýra a ozdobíme snítkou petrželky. Ihned podáváme.