Kuřecí steak na fazolkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
150 g chřest
grilovací koření
4 plátky anglická slanina
worcesterová omáčka
200 g zelené fazolky
800 g kuřecí stehenní řízek
podle chuti
smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením a lehce polijeme worcesterovou omáčkou. Dáme na rozpálenou pánev restovat.

  2. Po 2-3 minutách otočíme a přidáme nakrájený chřest.

  3. Po dalších přibližně 3 minutách opět otočíme a přidáme nakrájené zelené fazolky (nejlépe nakrájené na delší trubičky).

  4. Maso necháme restovat a přibližně 3-4 minuty před tím, než se maso dodělá, položíme na každý steak silnější plátek slaniny. Podle chuti můžeme také podlít trochou smetany.

  5. Doděláme a vypneme. Maso se slaninou naložíme na talíř a zalijeme výpekem s chřestem a fazolkami.

  6. Kuřecí steak na fazolkách podáváme s opékanými bramborami nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!