Kuřecí stehna s medem a pomeranči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pomeranč
500 g kuřecí stehno
marináda
3 lžíce med
3 lžíce jablečný ocet
240 ml pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Marinádu na kuřecí stehna připravíme z čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, jablečného octu a medu. Marinádou, kterou jsme dobře promíchali, potřeme kuřecí stehna a necháme asi hodinu marinovat. Oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky.

  2. Kuřecí stehna lehce nařežeme a vložíme do pekáčku. Na stehna položíme nakrájené pomeranče a vlijeme zbytek marinády.

  3. Stehna pečeme asi 25 - 40 minut do křupava v troubě předehřáté na 190 °C.

  4. Kuřecí stehna s medem a pomeranči podáváme s hranolky a s jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!