Kuřecí stehna v sardelové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 dl smetana
2 ks menší cibule
3 lžíce hladká mouka
sardelová pasta
2 ks kyselé okurky
4 ks kuřecí stehno
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna očistíme, potřeme sardelovou pastou, vložíme do pekáčku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, trochu vody a pečeme doměkka.

  2. Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a vaříme 15 minut. Ochutíme ji sardelovou pastou, přidáme smetanu, na kostičky nakrájené okurky a krátce povaříme.

  3. Měkká stehna přeložíme na talíře. Vypečenou šťávu vmícháme do omáčky, podle chuti můžeme přisolit, necháme přejít varem a nalijeme kolem stehýnek.

  4. Vhodnou přílohou ke kuřecím stehnům v sardelové omáčce je rýže, vyzkoušet je můžeme i s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!