Kuřecí stehýnka na rozmarýnu se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
mletý pepř
4 ks kuřecí stehna
400 g čerstvé žampiony
100 g uzená slanina
4 větvičky čerstvý rozmarýn
podle potřeby
máslo
voda
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pod kůži vložíme větičku rozmarýnu a hranolek slaniny bez kůže.

  2. Kuřecí stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. 15 minut dusíme při 200 °C. Poté alobal sundáme a pečeme na 230 °C cca 20 - 30 minut, průběžně poléváme výpekem a doléváme vodu.

  3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na másle.

  4. Po upečení stehna vyjmeme a z výpeku uděláme šťávu (máslo-mouka-jíška). Pekáček dáme na kamna a za postupného prošlehávání lijeme jíšku. Provaříme a přidáme žampiony.

  5. Kuřecí stehýnka na rozmarýnu se žampiony podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!