Kuřecí stehýnka s mangem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks česnek
3 lžíce olej
1 lžíce máslo
20 ml rum
1 svazek tymián
4 ks limetka
2 ks mango
0.5 lžičky hnědý cukr
8 ks kuřecí stehýnka
3 ks červená feferonka
1 ks větší pórek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a potřeme polovinou česneku. Ostrouháme kůru z limetek, šťávu vymačkáme. Očistíme pórek a nakrájíme ho. Oloupané mango nakrájíme na plátky a vyjmeme pecku.

  2. Pánev potřeme olejem a vložíme do ní kuřecí maso. Polijeme šťávou z limetek a obložíme kůrou. Pečeme v troubě při 200 °C asi 30 minut. Jednu limetku nakrájíme na tenké plátky.

  3. Na másle asi 5 minut podusíme zbytek česneku, nakrájené feferonky a pórek. Vypečenou šťávu z masa rozředíme 100 ml vody a nalijeme do pánve k cibuli. Přidáme cukr, rum a nasekaný tymián, povaříme. Asi na 2 minuty přidáme plátky manga.

  4. Na talířích polijeme kuřecí stehýnka omáčkou a ozdobíme limetkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!