Kuřecí stehýnka s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
1 ks pomeranč
5 lžic med
mletý pepř
5 lžic rostlinný olej
4 ks kuřecí spodní stehno
3 lžíce sezamový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecích stehhýnek vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej smícháme s medem a stehna v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut

  2. Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí stehna na něm po každé straně prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, kuřecí stehna vyjmeme a uchováme horká

  3. Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání)a odstavíme ho za sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a výpek ze stehýnek. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty

  4. Kuřecí stehna podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!