Kuřecí stehýnka s pomerančovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr sůl 1 ks pomeranč 5 lžic med mletý pepř 5 lžic rostlinný olej 4 ks kuřecí spodní stehno 3 lžíce sezamový olej
Postup Kuřecí stehýnka s pomerančovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do kuřecích stehhýnek vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej smícháme s medem a stehna v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut
Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí stehna na něm po každé straně prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, kuřecí stehna vyjmeme a uchováme horká
Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání)a odstavíme ho za sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a výpek ze stehýnek. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty
Kuřecí stehna podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.