Kuskus alá rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.5 ks celer
3-4 ks mrkev
1 ks petržel
0.5 kostky vývar z masoxu
4 porce kuskus
150 ml bílé víno
500 g kuřecí maso
1-2 ks bílá paprika
marináda
3-4 stroužky česnek
0.5 balíčku koření gyros
4-5 lžic olivový olej
podle chuti
100-150 g eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokud možno několik hodin předem naložíme, ideálně přes noc. Maso nakrájené na kousky naložíme do směsi olivového oleje, česneku a koření. Můžete si udělat i vlastní podle chuti. Maso dáme do lednice uležet.

  2. Druhý den zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dozlatova cibuli. Přidáme naložené maso, které zprudka smažíme, aby se zatáhlo. Vsypeme zeleninu, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše jemně ponořené. Směs dusíme doměkka.

  3. Zatím si připravíme kuskus podle návodu na obalu pro 4 osoby a přidáme k němu masox.

  4. Když je zelenina ve směsi měkčí, přidáme bílé víno a dusíme doměkka. Až je maso hotové a zelenina měkká, přidáme hotový kuskus. Ten do sebe vtáhne přebytečnou šťávu. Kuskus alá rizoto odstavíme z ohně a vmícháme do něj nastrouhaný sýr. Zakryjeme poklicí a necháme rozpustit.

  5. Kuskus alá rizoto ihned podáváme. Jednotlivé porce kuskusu můžeme posypat sýrem a čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!