Květák s bešamelem a bokem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 60 g máslo 750 ml mléko 1 ks květák 200 g eidam 1 kostka masox 70 g hladká mouka provensálské koření mletý černý pepř 200 g sušený bok
Postup Květák s bešamelem a bokem recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty povaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme. Lepší je mít květák uvařený den předem. Zkrátíme tím dobu přípravy.
Sušený bok a sýr nakrájíme na kostičky. Bok můžeme nahradit šunkou.
Z másla a mouky připravíme světloiu jíšku, rozředíme mlékem a povaříme. Pak v ní rozpustíme masox.
Květák vložíme do pekáčku, posypeme sýrem a kostičkami boku, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Vše mírně posypeme provensálským kořením a krátce zapečeme.
Podáváme samostatně nebo s brambory.