Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
30 g máslo
1 ks cibule
250 ml voda
1 ks květák
400 g mleté míchané maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
200 ml smetana
3 balíčky bylinkový tavený sýr
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na růžičky, které dobře propláchneme. Květák dáme vařit do ne úplného změknutí ve 250 ml osolené vroucí vodě. Květák scedíme a květákový vývar ponecháme stranou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli osmažíme v oleji dozlatova a potom přidáme mleté maso. Mleté maso smažíme do tmavší barvy, podle chuti osolíme, opepříme a odendáme.

  3. Máslo rozehřejeme, zaprášíme moukou a za stálého míchání přiléváme květákový vývar. Přidáme smetanu se sýrem a při míchání provaříme pár minut.

  4. Mísu vhodnou do trouby vyplníme mletým masem. Na maso poukládáme květákové růžičky, které přelijeme smetanovo-sýrovou omáčkou. Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C.

  5. Květák s mletým masem a sýrovou omáčkou podáváme s bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!