Květák s pařížskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kostka cukr 250 ml smetana 2 ks květák 1 lžička hladká mouka 2 lžíce petrželová nať 2 ks vejce natvrdo podle chuti sůl ocet
Postup Květák s pařížskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěný a opraný květák povaříme v osolené vodě a necháme na cedníku okapat.
Mouku rozmícháme v trošce smetany, vlijeme do zbylé smetany a přivedeme k varu. Osolíme, okyselíme octem, přidáme posekanou petrželovou nať a přisladíme.
Takto připravenou omáčkou přelijeme studený, naaranžovaný květák na talířích. Vejce hrubě nasekáme a sypeme jimi.
Květák s pařížskou omáčkou podáváme s křupavým pečivem.